divendres, 1 d’octubre de 2021

ENGEGANT EL DIA A DIA A LA CLASSE

Aquestes dues darreres setmanes hem estat molt enfeinades engegant el dia a dia del nostre grup i també amb molt interès per la notícia de l'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa de La Palma. i aquesta setmana també amb molt interès en el nostre naixement a partir del conte que  hem explicat a la sessió de biblioteca: "El dia que vas néixer" i a partir del qual va sorgir la possibilitat que els nens i nenes que vulguin demanin a la seva família una foto del dia del seu naixement per explicar-nos com va ser a la resta de grup.Estem organitzant l'aula i organitzant-nos com a grup i això fa que dediquem molt temps a conversar a la rotllana donant opinions, proposant solucions, prenent decisions, votant...

Continuen arribant figures de gegants a la classe i també altra informació a través de llibres, contes... Amb tot hem descobert que a la nostra ciutat hi tenim quatre parelles de gegants de les quals anem coneixent detalls com alguns noms, alçades, curiositats... 

Hem recordat que quan erem Estornells teníem quatre grups a la classe per organitzar-nos millor en alguns moments en què no podem fer alguna cosa totes alhora (rentar mans, anar a buscar la motxilla al penjador...) i hem proposat d'aprofitar les quatre parelles de gegants per fer quatre grups de nens i nenes:

  • Gegants Petits
  • Gegants de La Geltrú
  • Gegants Grossos
  • Gegants de la Cuyna Vella

Ja teníem els noms dels grups però haver-nos de decidir va suposar un repte matemàtic que calia solucionar: quants nens i nenes hi havia d'haver a cada grup? 

Primer vam començar a dir quantitats  a l'ababalà i ens vam adonar que "no ens quadraven els números" així és que les mestres vam proposar posar una foto de cada parella de gegants emmig de la rotllana i repartir unes peces de fusta a cadascú que representarien tots els nens i nenes que som a la classe. A partir d'aqui, i per torns, vam anar repartint les peces fins que van estar totes repartides. Vam comptar i ens van quedar 4 grups de 6 persones i un de 7 persones. 

Només ens calia decidir qui estava a cada grup i la solució que ens va semblar millor va ser la de fer un sorteig, de manera que vam utilitzar un pot que tenim amb tots els noms dels nens i nenes de la classe i vam anar sortejant cada grup fins a completar el nombre de nens i nenes que li corresponia, anotant-ho a la pissarra de la classe.


 Aquesta setmana també hem estat de celebracions ja que, a més de l'aniversari de l'Ainet i la June, dilluns vam voler celebrar que era el primer dia que a la classe hi érem totes!!!  Era un esdeveniment molt important per al grup i ho vam celebrar compartint en rotllana una llauna de galetes que va anar passant de mà en mà fins que va quedar gairebé buida!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada