divendres, 15 d’octubre de 2021

UNS DIES PLENS DE "VIDA"

Sí, aquesta darrera quinzena la classe està plena de vida en molts sentits...

Han anat arribant les imatges del dia que vam néixer i ha estat molt emocionant poder compartir un moment vital tan important. Això ens ajuda molt a fer grup com també ho fa descobrir en alguns casos que vam néixer al mateix hospital, el mateix mes o que en néixer mesuràvem o pesàvem gairebé el mateix. En aquest sentit en breu us arribarà una enquesta al mòbil que ens ajudarà a recollir millor aquestes dades que alguns ja han anat aportant de manera més informal.

La setmana passada però també vam tenir la primera conferència d'aquest curs on, gràcies al Rayan vam descobrir molta informació sobre les tortugues; que n'hi ha de terrestres i de marines, que viuen molts anys, de què s'alimenten una o altra... Tothom va escoltar-la amb molt interès i a partir d'una imatge d'un llibre de tortugues de la biblioteca on vam descobrir que eren ovípares i ponien molts ous, vam buscar un reportatge sobre el naixement d'unes petites tortugues marines a Malgrat de Mar. L'endemà entre totes les persones de la classe vam signar un diploma d'agraïment al Rayan per la seva conferència.

Us animem a que busqueu i ens comuniqueu un dia i un tema per a les conferències, Si no ho feu aviat no hi haurà dies per a tothom i és una activitat molt enriquidora individualment i com a grup.

Una altra novetat d'aquesta setmana ha estat que ja tenim calendari a la nostra cartellera! Ha costat perquè tenim un horari molt segmentat i amb moltes activitats però creiem que és important perquè anem prenent consciència del pas del temps i perquè cada dia puguem situar-nos i saber què farem.

                        

També que ha quedat inaugurat el "Museu de la classe de gegantes i gegants" amb la primera exposició que recull els nostres autoretrats, una feina en la que portàvem setmanes treballant a partir del conte "Gent de tota mena". A l'espai d'Art de la classe vam disposar d'uns miralls per mirar com eren els nostres cabells, ulls... i dibuixar-los a partir d'una silueta que ens servia de "bastida". Paral·lelament vam escriure el nostre nom en un tros de cartró amb un retolador permanent i vam descobrir que escriure en el cartró no és tan fàcil com en un full de paper.
                                          

A partir d'un conte que hem explicat aquesta setmana a la biblioteca hem obert també un nou front en descobrir que,  igual que hi ha gent de tota mena, també  hi ha famílies de tota mena , com la d'en Roy, en Silo i el Tango, els pingüins mascles protagonistes de "Amb en Tango som tres", basat en una història real succeïda al Zoo de Nova York.

                                                  ç

I per acabar la setmana avui hem començat a fer els espais tal i com els farem els divendres ; Petits mons i Barri. 
Avui hem construït petits mons amb materials de cartró que s'han convertit en botigues, pàrquings de naus espacials... i també amb elements del bosc que s'han transformat en un bosc màgic on en l'amagatall d'una bruixa. Mentre altres xalaven fent anar tot tipus de vehicles pel circuït de carreteres, tenint cura dels nadons,  o fent cua, disciplinadament a la botigueta per després preparar un bon àpat.De totes  maneres han sorgit moltes idees de nous petits mons a partir de material que alguns nens i nenes tenen a casa i han ofert compartir, com ara un aeroport o un petit món de dinosaures i volcans.

Això només acaba de començar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada