divendres, 5 de novembre de 2021

PANELLETS, CASTANYADA I SEGONA CONFERÈNCIA D'AQUEST CURS

Tot va començar a mitjans de la setmana passada quan ens va arribar a la classe un paquet adreçat a nosaltres. Va resultar ser un paquet que ens enviava la Castanyera anunciant-nos que divendres ens vindria a veure. Dins el paquet també hi havia la recepta per fer panellets de coco i els principals ingredients que ens feien falta per fer-los.

Així que, després de pensar entre tots i totes quins estris necessitaríem, dijous al matí ens vam "arremangar" per fer els panellets.

Primer de tot vam tastar la majoria d'ingredients, inclòs el coco que també vam poder observar al natural i descobrir que creixia en unes palmeres especials, La Raquel a més, ens va explicar que en un dels seus viatges va tenir l'experiència d'haver d'obrir-ne un, cosa per la que ens va explicar, es necessita moltíssima força.

Després de rentar-nos bé les mans, ens vam repartir en dos grups i cada grup va anar afegint i barrejant els ingredients dins el seu bol, fins que ens van quedar dues grans masses que vam deixar reposar mentre anàvem al pati.

En tornar la Marta va dividir les masses en trossos més petits de manera que n'hi hagués un per cadascú (i també pels companys i companyes que aquell dia no havien pogut venir).

El repte (matemàtic) va ser que cadascú dividís aquest tros de massa en quatre trossos més o menys iguals. Un cop aconseguit vam fer quatre petites boles dient la fòrmula "Tico, tico, tico, tet, ja tenim el panellet!" i després vam fer-los la característica forma de panellet de coco amb la fòrmula "Tico, tico, tico, teta, ja tenim la muntanyeta!".

Els vam posar en llaunes i, un parell de representants els van portar a la Nuri i la Raquel (les nostres cuineres) per demanar-los si els podien enfornar.

A la tarda ja els teníem ven rossos i preparats per, l'endemà, embossar-los.  Vam confegir una etiqueta on , deprés d'acordar com s'escrivia "coco" vam escriure cadascú el seu nom.

Divendres, en vam embossar tres cadascú i en vam tastar un mentre menjàvem les castanyes de la castanyera.

Aqui teniu un petit recull d'imatges del procés.Divendres a la tarda la Castanyera va venir a l'escola tal i com s'havia compromès. La vam trobar adormida sota un arbre del pati i després de despertar-la suaument, cada grup del parvulari li va poder regalar una cançó que havia estat preparant dies abans. Nosaltres li vam cantar una cançó-joc que es diu "Tinc cinc castanyes" i de la qual en podeu escoltar una versió clicant sobre el nom de la cançó.

La castanyera va ser molt amable i divertida i ens va obsequiar amb un grapadet de castanyes per tothom que en va voler.
Va ser una tarda molt entranyable que, a més, vam poder compartir d'alguna manera amb la resta de grups del Parvulari de l'escola.


  


Aquesta setmana, que ha estat més curteta, hem estat treballant  en diferents "fronts" i hem estat parlant força de la mort arrel de la Festa de Tots Sants. És un tema que desperta molt interès i curiositat i que hem estat capaços de tractar amb molta naturalitat i calma i amb l'ajut d'alguns contes que hem explicat a les sessions de biblioteca.

Dimecres també vam tenir la conferència de l'Aina Tanco que ens va explicar d'una manera molt entenedora un tema com el de l'Electricitat: com es "genera", com arriba a les nostres cases, quins tipus de bombetes existeixen... La vam felicitar i li vam agraïr tota la feina de cerca que ella i la seva familia van fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada