divendres, 8 d’abril de 2022

I DESPRÉS DE FER L'INDI...HEM FET LA MONA!

Arribem al final d'aquest trimestre que entre Carnaval,  Colònies i Pasqua ens ha passat volant!

En arribar de colònies, a partir dels deures que us vam demanar fer en família (buscar un nom indi per al vostre fill/a) i d'una senzilla proposta,  ens vam transformar en indis i índies. Ho hem penjat al "Museu" que tenim al passadís de davant de la classe:

Us recordem que al Drive hi teniu el recull de fotos de tot el curs que anem confegint on podeu trobar-hi fotos de les colònies.

Les darreres setmanes, a més de començar el nostre projecte basat en la Judith Scott (ja hem començat a embolicar cadires) hem pogut gaudir de diverses CONFERÈNCIES:

  • L'Aina Nieto ens va oferir una conferència sobre ELS ESTELS en què vam poder conèixer millor aquests astres (ens va copsar molt la proporció entre la Terra i el Sol!) i també les diverses constel·lacions.
  • L'Oleguer, amb la seva conferència, ens va ampliar coneixements sobre ELS PRIMERS HUMANS , com eren, com s'organitzaven... i vam descobrir que la nostra espècie és una evolució dels simis.

  • I aquesta mateixa setmana el Roger ens feia la seva conferència sobre LA TERRA en què descobríem algunes dades sobre el seu interior i el seu exterior i també ens va demostrar de manera molt gràfica com antigament es pensava que la terra era plana i no rodona com ara sabem que és.


Alhora que apreníem tots aquests coneixements gràcies als companys i companyes i a la feina que han fet en família, aquesta setmana també hem descobert d'on ve la tradició de la Mona i els ous de Pasqua gràcies a un clip de l'Info K, i és que ens calia estar ben informats perquè havíem estat anomenats "padrines i padrins" dels nens i nenes de la classe de Picarols i teníem l'encàrrec de fer un guarniment per a la mona amb que els obsequiàvem dijous a la tarda. Oi que ens van quedar "mones"?

A més de treballar en aquest guarniment (que vam fer punxant un ou en papers decoratius estampats i enganxant-los una ploma)  aquesta setmana també hem après un poema sobre la mona de Pasqua d'en Ricard Bonmatí  i hem fet una proposta de lectura i plàstica a partir d'aquest poema. Us convidem a que els demaneu que us recitin el poema, veureu què bé que ho fan!

Dijous a la tarda finament ens trobàvem al pati per donar les nostres mones i també per rebre les mones amb què ens obsequiaven els nens i nenes de la classe d'Estornells que havien preparat per a nosaltres uns pollets de plastilina molt graciosos.

Donant la mona als nens i nenes de Picarols

Rebent la mona dels nens i nenes d'Estornells

Llepant-nos els dits!

I avui hem fet la cloenda d'aquest trimestre acompanyant els nens i nenes de la classe de Primer en un dia tant especial com és la Festa de l'Arbre... Hem estat molt atentes perquè el curs vinent ens tocarà a nosaltres ser les protagonistes d'aquesta diada!


Ara toca uns dies de gaudir tot el que puguem en família per poder carregar-nos d'energia per encarar la recta final d'aquest curs. Bones vacances!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada