divendres, 29 d’abril de 2022

DUES SETMANES INTENSES

La setmana passada començàvem el trimestre "a tota màquina" perquè teníem quatre dies per a preparar la FESTA DE SANT JORDI...

Primer vam recordar una mica com celebrem aquesta festa a Catalunya a través d'un petit audiovisual de l'Ajuntament de Barcelona on explica que Sant Jordi té moltes "formes" (de lletra, de rosa, de passeig...)

La Marta es va comprometre a portar una proposta de punt de llibre per a regalar el dia de Sant Jordi a algú a qui estiméssim i l'endemà mateix començàvem a confegir-ne un que recollia diversos aspectes de la festa de manera que tenia una mica de LLIBRE (ja que vam utilitzar retalls d'un llibre antic que ja havíem donat de baixa de la biblioteca de l'escola), una mica de DRAC (vam simular les escates de la pell d'un drac estampant-hi plàstic de bombolles i també li vam posar una cinta que, acabada en dues punxes, volia simular una llengua "biperina") i també unes ROSES que vam estampar amb uns tampons ( la Marta en va un "en directe" perquè coneguéssim la amb la tècnica del CARVAT).

Aquest obsequi ens va ocupar moltes estones de la setmana ja que necessitava diverses etapes però també vam tenir temps de conèixer algunes versions de La Llegenda de Sant Jordi, entre elles la que van fer les nenes i nens de 5è, i de fer una crítica d'alguns dels aspectes de la llegenda tradicional que no es havien agradat.

Dimecres també vam poder gaudir de la CONFERÈNCIA DE L'ARAN sobre els AVIONS on ens va fer cinc cèntims de com les persones hem arribar a fer realitat el desig de volar (des de l'antiga Xina fins l'arribada a la lluna) i que va acompanyar amb un audiovisual sobre molts d'aquests intents ; i també ens va explicar algunes de les parts principals dels avions i va fer un petit experiment.


Finalment divendres a la tarda vam poder gaudir d'una RODA DE CONTES on, en diferents espais de l'escola, algunes mares ( entre les quals en podeu trobar dues de molt conegudes... ) ens van fer gaudir dels seus contes i així celebrar per avançat la Diada de Sant Jordi a l'escolaAquesta setmana ens arribava una POSTAL DE LA MARIONA DES DE PARÍS que ens encetava una incògnita: com havia arribat fins a l'escola? Vam parlar una mica sobre la feina dels carters i carteres i vam pensar que volíem fer una prova i enviar-nos-en una a casa, és per això que aquesta setmana us posem deures com a família...

Dimecres vam poder gaudir de la CONFERÈNCIA DE LA FOIX que ens va ampliar els nostres coneixement sobre un dels quatre elements de la natura: EL FOC. Vam prendre consciència de com d'important va ser el fet de poder fer foc per a la història de la humanitat , vam veure com necessitem l'oxigen perquè el foc cremi a través d'un experiment que ens va deixar a les fosques, i també va parlar-nos de la presència del foc a nombroses festes.

I avui hem acabat la setmana parlant sobre els mussols i en concret els Ducs, ja que, a través d'una "notícia" de la Casandra i la Irene,  hem descobert moltes curiositats sobre aquests ocells i hem "encetat" un altre focus d'interès... Tot i que ja no comptem amb gaire temps, a veure on ens portarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada